Om hunden har ont i magen

Vi människor kan ofta ha ont i magen och för hundar är det  inte annorlunda. Om du misstänker att din hund har ont i magen finns det många åtgärder som du bör vidta för att hjälpa honom att känna sig bekväma och minska risken för utveckling av sjukdom eller diarré.

Massage – Massera din hunds mage lite lätt för att lätta på trycket i magen.

Vänta med att mata din hund – Om din hunds matsmältningssystem är känslig så bör du låta den vila en stund genom att inte ge magen något arbete att göra. När du matar din hund låter du tarmarna producera magsafter vilken i sin tur bearbetar maten. Dessa juicer kommer sannolikt att förvärra en inflammation eller ömhet som hunden kan ha och i slutändan får du honom må sämre. Mata inte din hund på 24 timmar.

Ta fram kallt vatten – Om din hund dricker mindre än vanligt under 24 timmar så bör du ta din hund till en veterinär. Var även noga med att ha koll på om hunden dricker ovanligt mycket vatten, även det kan vara ett dåligt tecken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>