Ny katt i hemmet ?

Att välja rätt kattungen kommer att göra en stor skillnad i hur du och ditt husdjur förhåller sig till varandra. Se till att veta att det är en tidskrävande relation du ger dig in på med din katt som kommer att pågå i många år. Katter finns i många olika rasar så läs på om varje ras innan du bestämmer dig för vilken katt du ska välja. Hör runt bland dina grannar och läs bland olika annonser. Vissa människor med kattungar är glada att ge bort dem. Detta ger dig också en chans att titta på föräldern av kattungarna för att se hur stor katten kommer att bli och hur den kommer att se ut senare i framtiden. Du kanske inte får denna förmån om du får ett djur från ett härbärge. En fördel med katter (till skillnad från hundar) är att de är väldigt enkla att göra rumsrena. Sätt en katt i en låda en gång eller två gånger , och det vet automatiskt var den ska utföra sina behov. Detta beror på att katter använder naturligt en specifik plats, medan detta inte är en hunds naturliga beteende. Låt katten vänjer sig i det nya hemmet. När du först ta med den hem , kan det dölja eller springa bort från dig (du bör hålla den inomhus ungefär den första veckan , tills den vet att du matar och tar hand om den).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>