Husdjur

Att ha ett husdjur kan vara det bästa som finns. Ett husdjur eller sällskapsdjur är ett djur som hålls främst för en persons sällskap eller skydd. De mest populära husdjur är kända för sina attraktiva utseenden och deras lojala eller skämtsamma personligheter . Vare sig du är 5 år gammal eller 50 år gammal är ett husdjur alltid lika uppskattat. Vare sig du har en katt, hund, fiskar, kaniner, hamstrar, illrar, marsvin eller något annat husdjur så kommer du att känna dig gladare så fort du kommer hem från jobbet varje dag. Husdjur kan ge sällskap till äldre vuxna som inte har ett tillräcklig socialt umgänge med andra människor . Det finns en medicinskt godkänd klass för terapidjur, främst hundar eller katter , som förs för att besöka äldre människor.  Med hjälp av ”djurterapi” kan man få dresserade djur  att uppnå specifika fysiska , sociala, kognitiva och emotionella mål med patienter.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>